Restauracje typu pop-up mają swój początek w latach 60 ubiegłego wieku. To właśnie wtedy pojawiła się moda na kluby kolacyjne, które były prowadzone przez najlepszych kucharzy. Dzięki takiej opcji możemy skosztować dań mistrzów za przystępne pieniądze, przyglądając się jednocześnie ich pracy, ponieważ cały proces powstawania potraw odbywa się na oczach gości. Jeśli interesują nas restauracje tego typu, powinniśmy się spieszyć, bo z założenia są to projekty krótkotrwałe. Niektóre powstają jedynie na kilka dni, inne zaś na kilka miesięcy, ale jedno jest pewno. Takie doświadczenie na długo zapadnie nam w pamięć.
Najlepszym źródłem informacji o tego typu lokalach gastronomicznych są wszelkiego rodzaju fora i blogi internetowe. Często nawet sami kucharze ogłaszają podjęcie takiego wyzwania na swoich fanpage’ach na portalach społecznościowych. Doskonałą ofertę znajdziemy również pod tym adresem internetowym https://chefstable.com.pl/restauracja-pop-up/. W prezentowanej tu restauracji pełni pasji właściciele wprowadzą nas w tajemniczy oraz niesamowicie smaczny świat kulinariów. Gdy raz zakosztujemy takiej przygody, szybko będziemy chcieli to powtórzyć w towarzystwie najbliższych przyjaciół.