Niezawodny sprzęt ze stali nierdzewnej wykorzystywany w gastronomii

Gastronomia jest branżą, w której liczy się precyzja oraz dbałość o nieskazitelną czystość. Z tego względu warto wykorzystywać rozmaite elementy wykonane ze stali nierdzewnej, czyli stopu żelaza z chromem. Materiał ten charakteryzuje się przede wszystkim zwiększoną odpornością na uszkodzenia mechaniczne, korozję oraz szkodliwe działanie wysokich temperatur i czynników chemicznych. Dzięki temu stworzone z niego sprzęty i akcesoria przez długie lata zachowują perfekcyjne właściwości użytkowe.

Naczynia stanowią jedynie wierzchołek góry lodowej 

Podstawowe przydatne w gastronomii elementy ze stali nierdzewnej to rozmaite naczynia, takie jak choćby garnki do gotowania, bemary do przechowywania ciepłych posiłków, termosy gwarantujące kawie, herbacie i innym napojom optymalną temperaturę, kociołki grillowe, zaawansowane patelnie elektryczne, warniki, a ponadto miski, tace i różnego rodzaju pojemniki. Na uwagę zasługują również stalowe stoły o całkowicie gładkiej i łatwej w czyszczeniu powierzchni, które zapewniają pełne bezpieczeństwo podczas obróbki produktów spożywczych. Inne użyteczne konstrukcje meblowe z omawianego materiału to szafy magazynowe, witryny chłodnicze, taborety, zmywarki i zlewy o ponadprzeciętnie dużej powierzchni roboczej. W profesjonalnym lokalu gastronomicznym z pewnością nie powinno też zabraknąć stalowych krajalnic do wędlin i pieczywa, szatkownic do warzyw, frytownic, mikserów planetarnych, szczypiec czy dozowników. Większość wymienionych powyżej sprzętów posiada w swoim bogatym asortymencie ten konkretny sklep działający w Internecie: https://termosy.com.pl/.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

4 + 11 =